توضیحات:
تحقیق خاكهاي هيستوسول
مقدمه
مفهومها و تعريفهاي خاك
ما بايد راههاى گوناگون تفكر درباره خاكها را در نظر بگيريم. براى مثال، خاك به عنوان محيطى براى رشد گياهان زمينى تعريف شده است. يك چنين تعريفى براى هدفهاى ما رضايتبخش است، زيرا به چيز ديگرى غير از خاك وابسته است. درياچهها، اقيانوسها، خزه اسفاگنوم، يخچالها و حتى پوست انسان نيز محيطهاى براى رشد كپكها، جلبكها، گلسنكها، خزهها و برخى گياهان عالى به شمار مىروند. نيكى فراف (1999) خاك را به عنوان پوست تحريك شده پوست زمين تعريف مىكند. خاك موجوديى ناپايدار است. گردابى است از ماده آلى و معدنى با حركت كند.
زمينشناسان ممكن است خاك را به صورت واحد پوستي از پيكره زمين شناختى مواد بپندارند كه از آن راه همه مادهها مىبايد در چرخه فرسايش از سنگ به تهنشستها گذر كنند. شيميدانها ممكن است خاك را به صورت شيشه يا لوله آزمايشى بنگرند كه مادههاى كانى به وسيله نيروها و عاملهاى طبيعي در آن قرار داده شده و براى تامين عنصرهاى غذاى مورد نياز گياه، كود به آن افزوده شده است. از ديد بومشناسان خاك بخشى از محيط است كه زير تاثيز جانداران قراردارد و به نوبه خود بر جانداران اثر مىگذارد. براى ديرين شناسان يا انسان شناسان، خاك يكى از چندين مدرك گذشته است. هنرمندان و فيلسوفان در خاك آميخته زيباى از نيروهاى زندگي و مرگ را ميبينند. با اينكه خاك به عنوان جزء اصلي «مادر زمين» مينگرد، ما براي هدفهاي خود خاك را به صورت پيكره طبيعي درنظر ميگيريم كه در واكنش با آب و هوا و جانداران تغيير ميكند. ما به اين دگرگونيها پيدايش خاك ميگوييم.
هيستوسول در ردهبندي خاك به خاكهايي كه از مواد آلي تشكيل شدهاند و از 12 تا 18 درصد وزني كربن عالي دارد، گفته مي شود. (histos به معني بافت و solum به معني خاك) مواد آلي ياد شده از بافتهاي گياهي و جانوري و مواد به دست آمده از تجزيه آنها به وجود آمده است. عامل اصلي پايداري اين گونه مواد به مدت طولاني تا عمق بيش از 40 سانتيمتر، وجود وضعيت بيهوازي در حالت اشباع يا آب پيش از عمليات زهكشي است. در هر كجا كه آب به اندازه كافي فراهم بوده و اساساً چه در مناطق معتدل و چه در درون مناطق قارهاي و يا ساحلي و يا حتي در صحاري و مناطق استوايي و قطبي، هيستوسولها در طي دوران هلوسن (ده هزار سال گذشته) تشكيل شدهاند.
هيستوسولهايي كه در مناطق گود زمين تشكيل ميشوند به اقليم وابسته نميباشند. در حالي كه ديگر هيستوسولها وابسته به اقليم و بارندگي هستند و براي تامين آب و عناصر غذايي به جريان رودخانهها وابستهاند نه تراوشهاي زيرزميني. هيستوسولهايي كه در مناطق كوهستاني وجود دارند. بجز چند روز بعد از بارندگي سنگين هيچگاه از آب اشباع نيستند. آنها يا كم عمقاند يا كاملا سنگلاخي، و ريشه گياه تنها در ماده آلي رشد ميكند.
فهرست مطالب
مقدمه 2
مفهومها و تعريفهاي خاك. 3
فرآيندهاي تشكيل خاكهاي هيستوسول. 6
شرح هيستوسولها 9
كاربرد هيستوسولها 10
طبقهبندي هيستوسولها 11
خاكهاي آلي (هيستوسولها) 14
مواد آلي براي محيطهاي گلداني. 15
ماده آلي خاك. 16
ته نشستهاي آلي. 17
توزيع و تجمع پيتها 18
انواع پيتها 18
حفظ اراضي مرطوب.. 19
نتيجهگيري نهايي. 19
منابع. 21